E-learning module 'Lading zekeren'

11 juli 2017
In een serie van korte berichten brengen we allerlei veiligheidsaspecten onder de aandacht met behulp van de E-learning Veilig (land)bouwverkeer en Mestgassen. Afhankelijk van de werkzaamheden die bij een seizoen of de actualiteit horen. Deze keer: 'Lading zekeren'.
E-learning (land)bouwverkeer

Hoe moet je losse lading of materieel zekeren? En wat kan er mis gaan als je dat niet goed doet? Klik hier om het spectaculaire filmpje van Blik op de Weg te zien!

Ken jij bijvoorbeeld de invloed van antislipmatten? Hoeveel spanbanden zijn er nodig om een minigraver van 3.500 kilogram vast te zetten? Wanneer moet je ronde balen vastzetten? Doe de e-learning 'Lading zekeren' (kost je maar een paar minuten) en fris je kennis weer op.

Wil je meer weten over veiliger werken met (land)bouwvoertuigen? Kijk dan ook eens naar de andere thema’s van de e-learning.

Tip: Open de e-learning op uw telefoon (www.landbouwverkeer.nl), kopieer en plak de link http://www.land-bouwverkeer.nl/lading/   in whatsapp en stuur hem door naar uw medewerkers. Of laat uw medewerkers in groepen van 2 of 3 mensen een module doorlopen. De onderlinge discussie is leerzaam!

 

Auteur: Theo Felten