Bodemadvies: prikken en praten

6 november 2017
Cumelabedrijven werken in, op en met grond. Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat u als cumelaondernemer of medewerker voldoende kennis van die grond - de bodem - heeft. Hoe stevig staat u in uw schoenen als bodemadviseur? De cursus 'Bodemadvies in de praktijk' helpt u op weg. Meldt u aan en ontvang een bodemverdichtingspen!

Wanneer maakt u welke keuzes als het gaat om verdichting, structuur, bodemvruchtbaarheid, bodemleven en voeding. Hoe communiceert u dat met uw opdrachtgever? Welke vaardigheden en kennis heeft u daar voor nodig? In deze cursus gaat het niet alleen over bodemkennis, maar ook over communicatie en adviesvaardigheden.

In drie dagdelen besteden we aandacht aan algemene bodemkennis, het adviseurschap en hoe u uw bodemkennis omzet in advies aan uw klant.

Bodemverdichtingspen
Bij deelname aan de cursus Bodemadvies in de praktijk ontvangt u een bodemverdichtingspen (zolang de voorraad strekt). De pen is een handig hulpmiddel om bodemverdichting vast te stellen. Het werkt heel eenvoudig: op verschillende plekken in het perceel/sportveld/groenstrook drukt u de pen in de grond. Hoe lastiger het is om de pen de grond in te drukken, hoe groter de verdichting. Probeer het maar eens in een inrit van een perceel en onder de afrastering. De verschillen zijn groot.....

Volgde u in het verleden al de tweedaagse bodemkunde-cursus? 'Bodemadvies in de praktijk' is een unieke cursus die hier mooi op aansluit.  

Geïnteresseerd? Meer informatie en de aanmeldknop vindt u op de cursuspagina 'Bodemadvies in de praktijk'

Auteur: Theo Felten