Ontzorgen in onderhoud sportvelden kun je alleen doen met kennis

12 februari 2017
Je wilt dat jouw gras groener is dan bij de buren, maar dan heb je wél vakkennis nodig. Voor een goede aanleg en effectief onderhoud van sportvelden moet je fundamentele kennis over grond, water en gras hebben. Daarom is er de opleiding Expert Natuurgras.

Je wilt dat jouw gras groener is dan bij de buren, maar dan heb je wél vakkennis nodig. Voor een goede aanleg en effectief onderhoud van sportvelden moet je fundamentele kennis over grond, water en gras hebben. De opleiding Expert Natuurgras van de HAS Hogeschool Den Bosch leert je hoe je kwaliteit kunt monitoren zodat je kunt bijsturen waardoor het gras het gehele jaar door goed bespeelbaar is of het meest gewilde speelveld in de omgeving is. 

Opleiding Expert Natuurgras
Deze praktijkgerichte opleiding is een specialistische aanvulling op de opleiding beheerder sportvelden. De opleiding is specifiek gericht op de agronomische aspecten van het werk. Onderzoek en analyse van gras-bodem-water en het monitoren van onderhoudsresultaten staan centraal. Je krijgt alle handvatten om ook bij problemen een passend advies te kunnen geven.

Meer informatie
Voor meer informatie en aanmelding, kijk op de website van de HAS Hogeschool Den Bosch.

Auteur: Jan van der Leij
Bron: HAS Hogeschool