Digitalisering: In welke fase bevindt u zich?

20 maart 2019
Donderdag 28 maart ontmoeten we u graag bij onze Algemene Ledenvergadering en digitaliseringsmarkt. Op de digitaliseringsmarkt nemen we u mee in de verschillende fasen van digitalisering en 15 standhouders informeren u over hun digitale oplossingen voor de cumelasector. Wilt u de volgende digitale stap maken met uw bedrijf? Meld u nu aan voor de digitaliseringsmarkt: Presteer optimaal, ga (verder) digitaal!

Kon u zich 10 jaar geleden voorstellen dat uw mobiele telefoon zo’n grote rol zou spelen in ons leven nu? Wat staat ons dan de komende tien jaar te wachten en hoe kunt u daar nu al op inspelen? Sabine Zweverink, bedrijfskundig adviseur Cumela Advies, vertelt u meer over de rol van digitalisering bij het optimaliseren van de processen van uw bedrijf. Maar ook andersom: Wat is er van uw bedrijf nodig om digitalisering tot een succes te maken? U gaat de zaal uit met vragen die u zichzelf of uw softwareleverancier kunt stellen, om de volgende dag uw onderneming verder te optimaliseren met behulp van digitalisering.

Standhouders
Er komen op 15 zeer diverse leveranciers naar onze digitaliseringsmarkt. Zo staan er namen op de lijst van bedrijven die al een lange staat van dienst hebben, maar ook jonge pioniers. Samen onthullen ze hoe digitalisering de cumela-ondernemer kan helpen.

De afgelopen weken zijn al vele namen van leveranciers bekend gemaakt. De laatste namen zijn nu toegevoegd:
 • Dacom: Dit bedrijft heeft ‘de loonwerkersmodule’ ontwikkeld. Vanuit een centrale klantenregistratie wordt het werk gekoppeld aan de klant, het perceel, het personeel en de machines. Ook is klantcommunicatie via dit systeem mogelijk. Dacom is voortdurend bezig om haar systeem aan te passen op basis van feedback vanuit de markt. 
 • Smart Form Solutions BV: : Dit bedrijf biedt een digitaal werkbonnensysteem aan genaamd TOPforms, waarbij een maatwerkformulier centraal staat. TOPforms bestaat uit 2 hoofdcomponenten, namelijk een Portal (PC) gebruikt door de binnendienst o.a. om werkbonnen voor te bereiden en een App (tablet) om werkbonnen in de buitendienst aan te vullen en retour te zenden. TOPforms is momenteel met verschillende cumelabedrijven een nieuwe oplossing aan het ontwikkelen en testen.
Verder zijn aanwezig:
 • Van Meijel Automatisering B.V.: Van Meijel helpt bedrijven in de infra, bouw en industriële dienstverlening op weg naar efficiënt werken, waarbij het bedrijf kan putten uit ruim dertig jaar ervaring. Dat doen ze door processen te optimaliseren. Van de behoefte en planning tot en met de financiële afwikkeling. Met de oplossingen kunnen bedrijven de stap naar digitalisering zetten. Een volledig geautomatiseerd proces en ook digitaal werken buiten het kantoor is hiermee binnen handbereik. 
 • Bouwinfosys: Deze partij levert software voor aannemers in de infra en heeft voor elk type bedrijf/aannemer in de infrabranche (GWW) een passende softwareoplossing. Bij ons heeft u de keuze uit InfraOffice en InfraWorks.
 • Digitaal kantoor: Deze partij biedt een totaaloplossing voor het gehele bedrjifsproces. Speciaal voor loonbedrijven hebben zij een applicatie ontwikkeld van aanvraag tot aan factuur. Dit systeem is ook te koppelen met bijvoorbeeld Word, Gmail of Outlook.
 • Werkbonapp: De naam zegt het al, een applicatie voor uw werkbonnen. Dit systeem maakt uw papieren processen digitaal, zodat u grip krijgt op uw werkzaamheden, kosten bespaart en uw organisatie een stap maakt in professionaliteit. Gemakkelijk, papierloos en transparant.
 • Fleets Online: Fleets-Online heeft een alles in één platform waarmee hun klanten zelf hun eigen digitale werkbon kunnen inrichten. Daarnaast kunnen alle data van voertuigen, vrachtwagens en machines op hetzelfde platform worden ontvangen. Het platform dat u helpt om uw bedrijfsprocessen te automatiseren en al uw bedrijfsmiddelen inzichtelijk maakt.
 • ICTaria: Dit bedrijf heeft in samenwerking met een cumelabedrijf een praktische module opgezet voor planning en de daaraan gekoppelde digitale werkbon
 • AgroPro: Dit bedrijf heeft een specifiek pakket ontwikkeld voor loonbedrijven, waarbij het hele proces van planning tot factuur is ondergebracht in 1 systeem. Dit systeem valt te koppelen met andere bronnen.
 • Rovecom: De mensen van Rovecom Agri & Food hebben affiniteit met de sector, het branchepakket WerkExpert hun oplossing voor een efficiënte planning, administratie en facturatie voor de groen-, grond- en infrasector. Rovecom biedt een real-time koppeling met de WerkOrder, hun digitale werkbon.  De software van Rovecom ondersteunt al meer dan twintig jaar de bedrijfsvoering van diverse bedrijven in de sector.
 • TimeKing: Een jong en pionierend bedrijf. Deze jonge ondernemers zagen wat er bij loonbedrijven beter kan ten aanzien van de digitale werkbon en besloten hiervoor zelf een systeem te bouwen. Op maat, aansluitend bij hoe het bedrijf werkt en voortdurend bijsturen op basis van de wensen van de klant is voor Timeking het uitgangspunt. Zij focussen hierbij op de sectie loonwerk.
 • Spotmaster BV: Dit bedrijf biedt oplossingen voor werkbonnen, mogelijkheden om volledige bedrijfsprocessen te automatiseren, track & trace voor rittenregistratie en dashboards om uw prestaties inzichtelijk te maken;
 • PlanProf BV: Dit administratiesysteem is speciaal voor de groen-, grond- en infrasector ontwikkeld. Zij bieden systemen aan die uw planning, urenadministratie, relatiemanagement en projectbeheer kunnen optimaliseren en automatiseren.
 • Agro- IT: Dit bedrijf biedt automatiseringsoplossingen speciaal voor de cumelasector. De software die zij hier voor aanbiedt kan helpen bij o.a. financieel beheer, urenregistratie, machinebeheer of planning.
 • TSS: Het Belgische bedrijf TSS heeft specifiek voor de cumelasector een digitale werkbon voor de smartphone ontwikkeld. Deze kan als losstaand systeem werken, maar ook gekoppeld worden met andere systemen en pakketten.

Aanmelden
Wij zien u graag op 28 maart! U meldt zich snel en eenvoudig aan via het agenda-item op deze website.
 

Auteur: Sabine Zweverink