Webinar over de AVG

Datum: 23 april 2018 13:30 uur tot 14:00 uur
Locatie: Op uw eigen locatie
Plaats: Eigen locatie
De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) roept veel vragen op. Leden vragen aan CUMELA Nederland wat dit nu allemaal betekent en wat zij voor 25 mei geregeld moeten hebben. CUMELA biedt haar leden daarom een algemene voorlichting aan in de vorm van een webinar.

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De nieuwe Europese privacywet sluit beter aan op het digitale tijdperk en verandert de regelgeving grofweg van “tell me” naar “show me”. Dit betekent dat er meer nadruk komt op uw eigen verantwoordelijkheid en de privacyrechten van onder meer uw medewerkers worden versterkt en uitgebreid. U moet bijvoorbeeld aan uw personeel kunnen uitleggen wat u met hun persoonsgegevens doet en moet het gebruik hiervan beperken.  

Zodra u medewerkers of een klantenbestand heeft (of allebei) moet u rekening houden met de AVG. In het webinar legt adviseur juridische zaken Geralde van de Bunt uit welke zaken belangrijk zijn en waarom er vooral geen reden is voor paniek. Zaken die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld het verwerkingsregister en vragen als welke persoonsgegevens je wanneer mag vastleggen. Wanneer is er sprake van een datalek? Wat zijn de praktische tips? Het komt allemaal aan de orde in het allereerste webinar dat CUMELA Nederland exclusief voor haar leden organiseert.

Wat is een webinar? Je kunt het omschrijven als een online voorlichtings- of studieclubbijeenkomst. Net als bij een 'normale' bijeenkomst legt een deskundige spreker e.e.a. uit over een bepaald onderwerp. In dit geval is het onderwerp de AVG en de spreker is Geralde van de Bunt, juridisch adviseur bij CUMELA Advies. Net als bij een normale bijeekomst kunt u vragen stellen, alleen niet hardop maar via de chat. Via de chatfunctie (eigenlijk een soort whatsapp) typt u uw vraag en verstuurt u deze terwijl het webinar bezig is. Uw vraag komt in de webinarstudio binnen en we proberen u nog tijdens het webinar van een antwoord te voorzien. U doet dus gewoon op uw computer of tablet - aan uw bureau of in uw luie stoel - mee. Nog nooit gedaan? Voor alles is een eerste keer! 

Hoe doet u mee? U meldt zich voor het webinar aan op deze pagina (na inloggen wordt de aanmeldknop zichtbaar). U ontvangt direct een bevestiging van uw aanmelding in uw mail. Kort voor de start van het webinar ontvangt u een mail met daarin een weblink. Deze opent u een minuut of 5 voordat het webinar begint.  

Auteur: Theo Felten