Studieclub Zuid-Holland-Zuid: bezoek aan Distributiecentrum Zijderlaan

Datum: 4 juni 2019 14:00 uur t/m 21:00 uur
Locatie: Distributiecentrum Zijderlaan/Suikerunie, Weverseinde 2
Plaats: PUTTERSHOEK
Logistiek dienstverlener Zijderlaan beheert op het terrein van Suiker Unie in Puttershoek de volledige logistieke keten voor Suiker Unie. Ontdek hoe onder andere drie computergestuurde palletkranen, zonder tussenkomst van mensen, de suikerproducten 24 uur per dag transporteren. Bent u ook weer bij? Dinsdag 4 juni vanaf 14:00 uur!

Met een oppervlakte van 6.500 m2 biedt DC Zijderlaan in Puttershoek ruimte aan zo’n 17.500 pallets. Naast de uitgebreide rondleiding en de inspirerende woorden van de Zijderlaan houden we ook onze eigen ledenvergadering op deze locatie. Aansluitend genieten we bij De Koningshoeve in Klaaswaal van een heerlijke maaltijd en een drankje.

Waar gaan we heen?
Distributiecentrum Zijderlaan / Suiker Unie, Weverseinde 2, 3297 LG Puttershoek
Restaurant De Koningshoeve, Botweg 1b, 3286 LB  Klaaswaal

Waarom?
Zijderlaan heeft een sterke affiniteit met de Agrosector en geeft ons de unieke kans om achter de schermen te kijken van haar distributiecentrum in Putterhoek. Logistiek dienstverlener Zijderlaan beheert op het terrein van Suiker Unie in Puttershoek de volledige logistieke keten voor Suiker Unie. Het oude suikermagazijn bood met zo’n 5.000 pallets niet de nodige ruimte voor groei. Externe manuele opslaglocaties zorgden voor extra kosten. Zijderlaan presenteerde aan Suiker Unie een innovatief hoogbouwmagazijnconcept met als belangrijkste resultaten: forse uitbreiding van de opslagcapaciteit, lagere kosten en meer duurzame en efficiënte operaties. Met een oppervlakte van 6.500 m2 biedt DC Zijderlaan in Puttershoek nu ruimte aan zo’n 17.500 pallets. Het hoogbouwmagazijn, door een tunnel verbonden met de specialiteitenfabriek waar o.a. consumentensuiker wordt verpakt, kan een grote diversiteit aan suikerproducten op- en overslaan. Drie computergestuurde palletkranen transporteren de suikerproducten 24 uur per dag van de productie- naar de opslagruimte, zonder tussenkomst van mensen. Value Added Logistics op locatie zorgen er uiteindelijk voor dat pallets naar wens kunnen worden samengesteld waardoor maatwerk leveringen gegarandeerd zijn.

Ledenvergadering Studiekring Zuid Holland Zuid
Tijdens onze ledenvergadering nemen we afscheid van bestuurslid Burgiette Klootwijk. Na 18 jaar zich te hebben ingezet voor de studiekring draagt zij het stokje over aan Diana de Jong van Loonbedrijf Groeneveld in Rockanje. Diana stelt zich dan ook hierbij verkiesbaar. Eventuele bezwaren dient u uiterlijk voor 1 juni 2019 te laten weten.
Indien de tijd het toelaat zal Kim van der Gaag vanuit CUMELA Nederland de actualiteiten uit de sector met u doornemen.

Het programma op 4 juni:
14:00 uur: ontvangst met koffie of thee
14:30 uur: aanvang presentatie en rondleiding Zijderlaan
16:00 uur: aanvang ledenvergadering
Rond 17.00 uur vertrek (met eigen vervoer) vanuit Putterhoek naar restaurant De Koningshoeve in Klaaswaal.

Voor toegang op het terrein is uw aanmelding en uw ID-bewijs vereist!
Zonder aanmelding heeft u helaas geen toegang tot het terrein van Suikerunie. Meldt u zich aan voor donderdag 30 mei 2019? Eventuele dieetwensen kunt u bij uw aanmelding kenbaar maken. U ontvangt de bevestiging en locatiegegevens in uw mail.

Neemt u uw partner en/of opvolgers ook mee?
Namens het bestuur van studiekring Zuid Holland-Zuid graag tot ziens op 4 juni a.s. in Puttershoek!

Auteur: Kim van der Gaag