Studieclub GVZHN

Datum: 21 maart 2017 19:30 uur tot 22:30 uur
Locatie: C. Kamer en Zn. B.V., Hogedijk 8a
Plaats: AARLANDERVEEN
Het GVZHN bestuur zag in december 2016 de nieuwe richtlijn zorgvuldig grondroeren" (CROW 500) per 1-1-2017 aankomen en realiseerde zich dat dit nog niet leeft in het veld. Wordt 21 maart bijgepraat over deze nieuwe Klic-regels en waarom de tijd van naar elkaar wijzen voorbij is.

Sinds 1 januari 2017 is de nieuwe "richtlijn zorgvuldig grondroeren" (CROW 500) van kracht. Dit heeft voor alle betrokkenen in de graafketen belangrijke consequenties. De leden van het Kabel- en Leiding Overleg (KLO), waaronder CUMELA Nederland, verwachten hiermee een belangrijke cultuurverandering en minder kabel- en leidingschades te bewerkstelligen. Daarbij is het van groot belang dat iedereen in de graafketen zijn nieuwe rol en verantwoordelijkheid kent én neemt. Initiatiefnemer, ontwerper, netbeheerder en grondroerder nemen samen, en ieder voor hun eigen deel, de verantwoording. De tijd van naar elkaar wijzen is voorbij.

Lees hier meer.

Wanneer:        dinsdag 21 maart, 19:30 u. ontvangst, aanvang 20:00 uur
Waar:              C. Kamer en Zn. B.V., Hogedijk 8a, 2445 BC Aarlanderveen

Programma:
- De CROW Richtlijn 500 en de praktijk? Door dhr. Jan van der Leij, Secretaris sectie Grondverzet en Cultuurtechniek bij CUMELA Nederland.
- Handhaving in de praktijk, wat gaat er goed en wat kan er beter? Door dhr. Bob Zijderveld, Senior inspecteur afdeling Media en Netwerken, Agentschap Telecom.
- Aansprakelijkheid en schade-afwikkeling? Door dhr. Herman Arissen, Schadebehandelaar bij CUMELA Verzekeringen.

Bestuurswisseling:
Collega Willem van Leeuwen treedt af. Als nieuw bestuurslid wordt voorgedragen Leon Duivenvoorden van P.C.M. Duivenvoorden B.V. Bezwaar of tegenkandidaten indienen voor 17-3-2017.

Neem uw belangrijkste opdrachtgever in de graafketen mee!

Deze avond is bedoeld voor iedereen die actief is betrokken bij het graafproces. Omdat juist de samenwerking binnen de keten zo belangrijk is, vragen we u ook uw belangrijkste opdrachtgever of (hoofd)aannemer mee te nemen. Bij voorkeur die persoon waar u in de praktijk bij grondroerwerkzaamheden en afwikkeling van schades het meest mee te maken heeft.

Graag tot ziens,

Nico Willemsen
Namens het GVZHN-bestuur

Aanmelden:
Klik op de aanmeldknop voor uw deelname, voeg uw gast toe als extra contactpersoon. 

Auteur: Nico Willemsen