Uitnodigingsbeleid drie noordelijke waterschappen

14 maart 2017
Afgelopen jaar zijn de cumelaleden uit Noord-Nederland tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over het aanbesteden door de noordelijke waterschappen. In dat overleg werd gemeld dat de waterschappen hun uitnodigingsbeleid willen aanpassen, herschrijven en mogelijk afstemmen. Wetterskip Fryslân heeft CUMELA Nederland laten weten dat ze het gemakkelijker maken voor partijen die op de longlist staan, om mee te laten doen aan procedures. Zowel waterschap Hunze en Aa’s als waterschap Noorderzijlvest gaan het uitnodigingsbeleid t.a.v. onderhandse procedures niet wijzigen.

Wetterskip Fryslân
Wetterskip Fryslân meldde tijdens de bijeenkomst van 22 november jl. dat zij hun beleid willen wijzigen en dat zij in 2017 daar mee aan de slag gaan. Concreet betekent dit voor hen dat de methodiek op zich niet zal veranderen, alleen wil het Wetterskip het gemakkelijker maken voor partijen die op de longlist staan, om mee te laten doen aan procedures.

Waterschap Hunze en Aa’s en waterschap Noorderzijlvest
Voor zowel waterschap Hunze en Aa’s als waterschap Noorderzijlvest geldt op dit moment dat zij het uitnodigingsbeleid t.a.v. onderhandse procedures niet gaan wijzigen. Zij raden dan ook aan om in ieder geval de website van Noorderzijlvest en de twitterberichten van Hunze en Aa’s in de gaten te houden.

 

Auteur: Jan van der Leij